Leerlingen lanceren wetenschappelijk magazine

afbeelding
‘In the name of science’ is een eenmalig tijdschrift, uitgebracht door leerlingen van het zesde jaar Wetenschappen-Wiskunde en Sportwetenschappen van het atheneum KAMSA. Het blad snijdt wetenschappelijke onderwerpen aan op een hapklare manier.

“Onze leerkrachten waren erg verrast door het resultaat”, zegt Nicolas De Roover, redacteur en persverantwoordelijke. “Wat aanvankelijk een proefproject was voor Nederlands, is een heus magazine geworden van 59 pagina’s. We hebben geprobeerd om ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te verklaren. Zo hebben we geschreven over voedingssupplementen bij fitness en het effect van kopballen op ons geheugen. Er zit ook een heel artikel bij over de Eerste Wereldoorlog. De onderwerpen hebben we gehaald uit onze eigen interessesfeer en studierichtingen. Voor de bronnen hebben we niet enkel internet afgedweild, maar zijn we ons ook gaan verdiepen in wetenschappelijke boeken. Achteraan het blad staat een bronvermelding, zoals het hoort.”