Honesty Bar

“Honesty Bar” voor gezonde, duurzame en eerlijke snacks

We hechten veel belang aan een gezonde levenswijze. Snoep-en frisdrankautomaten zijn niet meteen een bron van gezondheid. Daarom worden ze van de speelplaats verwijderd. In samenspraak met de leerlingenraad wordt gezorgd voor een gezond, duurzaam en eerlijk alternatief.

Drank-en snoepautomaten

“Op Atheneum KAMSA hechten we allemaal belang aan een gezonde levenswijze en we zijn ons ervan bewust dat beweging en voeding ons hierbij al een heel eind op weg kunnen helpen”, dixit Ann Scheys, directeur van de campus. “We willen ook dit schooljaar volgende stappen zetten in dat gezondheidsbeleid”.

In samenwerking met FLIP, de leerlingenraad op school, werd er daarom beslist om de drankautomaten vanaf vandaag alleen nog te voorzien van gekoeld mineraal- en spuitwater.

Ook de snackautomaten bevatten tot nog toe enkel gesuikerde en ongezonde producten. Omdat een gezond snackautomaat moeilijk te vinden is, worden de snoepautomaten vanaf vandaag van de speelplaats verwijderd.

Duurzame en gezonde ‘Honesty Bar’

“We vonden het jammer dat het verdwijnen van de snoepautomaten zou betekenen dat we op school geen snacks meer konden kopen”, zegt Axelle Peeters van de leerlingenraad. “Daarom hebben we gezocht naar een gezonder en milieuvriendelijker alternatief en dat is de ‘Honesty Bar’ geworden. Deze bar biedt onze leerlingen een assortiment gezonde snacks (o.a fruit en graanrepen) aan’, gaat Axelle verder.

Het fruit wordt aangekocht bij lokale telers, dus ook het aspect duurzaamheid wordt niet uit het oog verloren. “Voor de betaling rekenen we op de eerlijkheid van onze medeleerlingen. Vandaar ook de naam ‘Honesty Bar’. Naast het fruit en de gezonde koeken staat een doosje waar iedereen spontaan en zonder controle zijn halve euro in kwijt kan. “Ik vind het een belangrijk signaal naar onze leerlingen”, zegt Ann Scheys directeur. “Met deze Honesty Bar tonen we dat we vertrouwen hebben in elkaar. De winst gaat integraal naar de leerlingenraad, en wordt dus geïnvesteerd voor en door de leerlingen.

‘Wij zijn alvast fan van dit gezond snackmoment!’, zeggen de initiatiefnemers in koor.