STEM!

Kamsa trekt resoluut de kaart van STEM!

STEM staat voor SCIENCE (wetenschappen) – TECHNOLOGY & ENGINEERING – MATHEMATICS (wiskunde). STEM = passie voor wetenschappen en techniek. We willen graag dat jij je eigen STEM-talenten ontdekt. Wie weet schuilt er geen Einstein of Steve Jobs of Mark Zuckerberg in jou!

In de eerste graad werken we met drones in een STEM-project. Wiskunde komt van pas, want zonder spiegelingen geen stabiel frame; fysica ook, want: hoeveel vermogen leveren de motoren? Een drone monteren en een systeem ontwerpen om vracht te vervoeren, dit is engineering op zijn best. (Link naar de facebookgroep De Kamsa Techniekbende)

Zit je in 3 wetenschappen of in 3 Latijn? Dan zullen je leerkrachten wiskunde, fysica en techniek je uitdagen om zelf een wagentje te ontwerpen en te programmeren. Je verdiept je in bewegingsleer (fysica), functies (wiskunde) en sofwarepakketten – en je kan aan de slag als auto-ontwerper!

Ben jij een leerling in de wetenschapsafdelingen in de derde graad? Dan liggen ook daar uitdagingen op jou te wachten in de vorm van wetenschapswedstrijden en een uitdagend en inspirerend eindwerk.